Nieuwsbrief AGORA landelijke beroepsvereniging vrijwilligerswerk

Atlantis VRS vermeld in de nieuwsbrief van landelijke beroepsvereniging vrijwilligers werk AGORA.

Ingezonden brief: Aanbeveling D-Torch als vrijwilligersregistratie-en informatiesysteem.

Beste leden van AGORA, Vóór de fusie van Atlant was de organisatie en planning van vrijwilligers erg overzichtelijk. Per locatie kon je de persoonlijke gegevens gemakkelijk in één map bewaren. Wilde je iets regelen, dan pakte je de telefoon met je bellijst ernaast.

Dat veranderde drastisch na de fusie. Plots waren er 9 locaties met in totaal 800 vrijwilligers. Dat vroeg om automatisering, om een computerprogramma. En om een ander programma dan dat van de personeelsadministratie Het programma van de personeelsadministratie biedt hierin geen uitkomst. Omdat je bij de vrijwilligersregistratie ook veel andere zaken wilt en moet kunnen vastleggen.

Na een landelijke zoektocht zijn we bij D-Torch uitgekomen. Speciaal voor dit doel heeft dit bedrijf een programma ontwikkeld – Atlantis VRS genaamd. Een programma dat op overzichtelijke wijze alle benodigde gegevens m.b.t. vrijwilligerswerk registreert. Je kunt het op talloze manieren gebruiken. Niet alleen voor je dagelijkse planning, maar ook op managementniveau en voor praktische informatie.

Elke individuele coördinator heeft binnen Atlantis VRS toegang tot zijn eigen locatiegegevens en adressenlijst. Met één druk op de knop kun je een mailtje sturen naar een specifieke groep vrijwilligers; de beschikbare chauffeurs bijvoorbeeld.

Op managementniveau kun je gegevens analyseren om er concreet iets mee te doen. Daar komt bij, dat Atlantis VRS na aanschaf geen verborgen kosten heeft. Eenmaal per jaar betaal je onderhoud waarvoor diverse updates worden verzorgd.

Minstens zo belangrijk is dat je met het programma óók persoonlijke aandacht kunt geven. Een kaartje sturen op een verjaardag of jubileum bijvoorbeeld. Dit is een mooi voorbeeld, van hoe automatisering een extra bijdrage levert aan het optimaal kunnen inzetten van de vrijwilligers met behoud van de persoonlijke band.

Rianne Burgers |Coördinator Vrijwilligerswerk | Atlant Zorggroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.